Kışlık Örgüler İçin Balık Sırtı Örgü Modeli

Havaların soğuması nedeni ile yapılan örgüler hız kazanmıştır. Kışlık örgülere uygun olan balık sırtı örgü modelini yapımını birlikte göreceğiz. Bu modelin avantajlarından bir tanesi kadın, erkek demenden herkese uygun olmasıdır. Modelin yapımı için 2 ve katlarını ayarlayıp örgüye başlayın.

İlmekleri şişe takıp örmeye başlıyoruz. Önce kenar ilmeğini alıp iki ilmeği birlikte düz örün. İlmeklerin ilkini şişten çıkartıp ikincisini yanındaki ilmekle tekrar düz örün. İlk ilmeği şişten çıkartıp kalan ilmeği yanındaki ilmekle beraber düz örüp ilk ilmeği şişten çıkartın.

Bu şekilde iki ilmek birlikte düz örülüp ilk ilmek şişten çıkartılacak ve kalan ilmek yanındaki ilmekle beraber tekrar düz olarak örülecek. Ön taraftan bu şekilde sırayı tamamlayın. Sıranın sonunda son ilmeği tek başına düz örün. Böylece kenar kısımları düzgün olacaktır.

Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp sonraki iki ilmeği birlikte önce keser gibi ters örün. İlk ilmeği şişten çıkartıp kalan ilmeği yanındaki ilmekle beraber tekrar ters örün. Sıra boyunca ilmekleri ikişerli olarak ters örüp ilk ilmeği şişten çıkartın.

Kalan ilmeği yanındaki ilmekle beraber örerek devam edin. Model bitene kadar arka tarafta ilmekleri beraber ters olarak örüp ön tarafta ilmekleri düz olarak birlikte örmeye devam edin.