Çocuk Örgüleri,  Örgü Videoları

Kızlar için Fırfırlı Ata Yeleği Modeli

Spread the love

Bugün de minik prensesler için ata yeleği modelinin yapımını paylaşacağım.

Ata yeleğini genelde erkek renkleri ile görmeye alışkınız önün de köstekli saat zinciri ile bütünleşen bu modelin kızlar için de çiçeklerle süslenmiş çok hoşta bir hal almış yeni bir yelek modeli. Ben de sizlerle yapımını hemen paylaşmak istedim.

Belki kızlarına torunlarına örmek için yelek modeli arayan vardır diye. 1 yaş için verilen başlama sayısı ama siz ilmek arttırıp daha büyük yaş aralığı için de örebilirsiniz.

Modelin yapımı için orta kalınlıkta bir yün yeterli oluyor. Dilerseniz bebe yünü ile de örebilirsiniz. İpinize uygun şiş numarası ile örebilirsiniz. Arka kısımda düğme detayı var bunun için de 5 tane düğme yeterli olacaktır.

Ön kısımda 3 adet çiçeğe yer verilmiş fakat siz isterseniz çiçek sayısını azaltıp ya da çoğaltabilirsiniz. Şiş ile haroşa örgü olarak örülüyor.

Alt etek kısmında 39 ilmek atarak başlıyoruz ve 22 ilmeği örüp ipi diğer tarafa alarak ördüğümü 22 ilmeği tekrar örüyoruz bu şekilde kola kısmına kadar horaşa örülüp kol kısmında eksiltmeleri yapıyoruz.

Kol kısmı bittikten sonra devamında arka parçayı örüp 1 parçamızı bitirmiş oluyoruz. Aynı sayılarla gene ön etek kısmından kola kadar örüp hiç ipi kopartmadan arka kısımını da örüyoruz.

Düğmeler için ilmek yeri açmayı da unutmayalım. 2 parça örüldükten sonra yanlardan ve ön orta kısımdan dikim işlemimizi yapıyoruz.

Düğmeleri arka kısma dikip ön süslemesine geçiyoruz. İstediğiniz tığ işi çiçeği yapabilirsiniz yada videodaki çiçeği yapabilirsiniz.

Nezihe Gözütok hanımın hazırlamış olduğu videodan destek alarak bu güzel yeleği örebilirsiniz. Videolu anlatımını hemen ekliyorum ki kolay bir şekilde örebilin diye.

Dilerseniz videolu anlatıma geçelim. İyi seyirler…