Kolay Örgü Modelini Bu Defa Nako Saten İple Denedim

Görenlerin bebek örgülerine çok yakışacağını söylediği nako saten iple çalıştığım yeni model anlatımıma hoş geldiniz.

Tekli sayılarda hazırladığımız ilmekleri önce lastik olarak örüp sonra ön yüzde bu ilmekleri düz örün. Sonra arka yüzde bütün ilmekleri ters olarak örün.

Tekrar ön yüze geçince kenar ilmeğini alıp ipi arka tarafa alın ve bir ilmek örmeden atlatın. Sonraki ilmeği çift dolayarak düz örün. İpi arka tarafta iken bir ilmek örmeden atlatıp sonraki ilmeği çift dolayarak örün. 

Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp örmeden atladığımız ilmeği tekrar örmeden atlatacağız. İlmeği atlatırken ip ön tarafta olmalıdır. Çift doladığımız ilmeği ters olarak örüp ipi ön tarafa alıp bir ilmek örmeden atlatarak devam edeceğiz. 

Burada ilmekleri çift dolamamız da amaç örmeden atladığımız ilmeklerin boyunu uzatmak içindir. Tekrar ön tarafa geçince bütün ilmekleri atlamadan hepsini düz olarak örün. Arka tarafta bu ilmekleri ters olarak örün.

İki sırayı normal olarak ön yüzde düz arka yüzde ters olarak örüp sonraki iki sırada bir ilmeği örmeden atlatıp diğer ilmeği düz örerken çift dolayarak öreceğiz.