Kolay Örülen Ama Karmaşık Görünen Yelek Tarifi

Spread the love

İstek üzerine ajurlu yelek modelini tarif edeceğim. Bana bayan yelek modelinin yapımı soruldu ama bu model bebek yeleklerin dede kullanılan bir modeldir. Bebe ipi ile modeli çalıştım ve 3 numara şiş kullandım. Bayan örgülerinde angora ipi tercih edebilirsiniz.

Aralarda birer tane ters ilmek ile birlikte 20 ve katlarını hesaplamalısınız. Önce lastik yapmalısınız. Bütün ilmekleri arka yüzde ters örüp ön yüze gelince modeli kurmaya başlayabilirsiniz. 

Önce 5 tane düz ilmek örüp sonraki 3 ilmeği düz örerek kesin. Bir dolayıp bir düz örün ve bir dolayıp modelin ortasındaki bir tane ters ilmeği örün. Sonra modelin diğer yarısı için bir dolayıp bir düz örün bir dolayıp üç ilmeği düz örerek kesin. Sonra 5 ilmeği düz örüp araya bir tane ters ilmek koyun.

Arka yüzde bütün ilmekleri aynen örün. Ön yüze geçince bu defa 4 tane düz ilmek örüp sonraki 3 ilmeği kesin. Bir dolayıp bir düz örün ve bir dolayıp bir düz örün. Sonra modelin ortasındaki ters ilmeği örüp bir dolayın bir düz örüp bir dolayın ve 3 ilmeği kesin. Kalan 4 ilmeği düz örüp diğer modele geçin. 

3 ilmeği düz örüp sonraki 3 ilmeği kesin. Bir dolayıp bir düz örün bir dolayıp iki tane düz örün. Sonra ortada kalan ters ilmeği örüp modelin diğer yarısını yapın. Her sıra ilmekler azalarak devam edecek. Delikler 5 sıraya tamamlanınca model bitecek ve yeni modeli kuracağız.