Kolay ve Güzel Yelek Modeli Arayanlara

Oldukça şık ve anlatımını ilk defa benden duyacağınız bir yelek modeli hazırladım. Bu model bayan yeleklerine olduğu kadar bebek yeleklerine de yakışmaktadır. Bu model aynı zamanda lastik istemeyen kıvrımlı görünen bir model olduğu için daha avantajlı oluyor. Aynı zamanda ajurlu olarak yapıldığı için her mevsim için uygun olacaktır.

Benim kullandığım ip biraz dolgun yapıda olduğu için modeli çok güzel gösterdi. İlmekleri şişe takıp ön taraftan örmeye başlayın. İlk iki ilmeği ters örün. Bir ilmek dolayıp bir ilmek ters örün. 3 ilmeği ters örerek kesin. Bir ilmek ters örün. Bir ilmek dolayıp 2 ilmek ters örün.

2 tane ters ilmek örgü boyunca devam edecek. Bu 2 ilmeği ters örünce bir ilmek dolayıp modele geçin. Model 5 ilmekle yapılıyor. İlk ilmek ters örülüp sonraki 3 ilmek ters örülerek kesilecek. Bir ilmek daha ters örüp bir ilmek dolayarak modeli bitirin.

Modelin başında ve sonunda artırma yapın. Böylece tam ortada kalan 3 ilmeği kestiğimiz zaman ilmek eksilmesi olmayacak. Sırayı tamamlayıp arka tarafa geçin. Aralarda ördüğümüz 2 ters ilmeği arka tarafta düz olarak örün. Modelin olduğu 5 ilmeği terse çevirerek örün.

2 düz 5 ters şeklinde sırayı tamamlayın. Tekrar ön tarafa geçince 2 ilmek ters örün. Bir ilmek dolayıp bir ilmek ters örün. 3 ilmeği ters örerek kesin. Bir ilmek daha ters örüp bir ilmek dolayın. Sürekli olarak bu şekilde devam eden bir model.

Modelin başlangıcı minik kıvrımlı bir görünüme sahip. İsterseniz bir kaç sıra haroşa örüp modeli sonra uygulayabilirsiniz.