Kolay Yapımı İle Dikkatleri Çeken Örgü Modeli

Sırada kolay yapımı ile beğenileri kazanan bir örgü tarifi var. Modelimiz haroşalı olarak yapılıyor. Haroşa sevilen ve tercih edilen bir örnektir. Cinsiyet ayrımı yapmadan herkes için kullanabilirsiniz.

İlk önce üç ilmeği düz örüp dördüncü ilmeği örmeden atlatın. Arada 3 ilmek düz örüp dördüncü ilmeği örmeden atlayarak sırayı tamamlayın. İkinci sırada arka tarafa geçiyoruz ve ilk üç ilmeği aynı şekilde düz olarak örün. Ön sırada örmeden atladığımız ilmekleri ipi bu defa ön tarafa alıp örmeden atlatın.

Üçüncü sırada ilk ördüğümüz üç ilmeğin ortasında kalan ilmeğini örmeden atlatıp sonraki üç ilmeği düz örün. Bu sırada atlanan ilmekleri kaydırmış oluyoruz. Arka tarafta ise aynı ilmekleri bu sefer ters olarak örüp arada kalan ilmekleri örmeden atlatıyoruz. 

Tekrar ön yüze geçince ilk başlangıçta olduğu gibi ilk üç ilmeği düz örüp dördüncü ilmeği atlatarak devam ediyoruz. Her defasında örülen üç ilmeğin ortasındaki ilmeği örmeden atlatıp yer değiştireceğiz. 

Örmeden atlanan ilmekler örgünün şeklini vermektedir. Açık renkli iplerle haroşaların boyutları daha hoş görünecektir. Erkekler için ceket ve süveter yapabilirsiniz. Modeli mavi renginin tonları ile yapmanızı tavsiye ederim.