Kuş Yuvası Örgü Modeli

Kuş yuvası örgü modeli kolay örülüp çabuk biten örgü modeli arayanlar için iyi bir tercih olabilir. Tamamen düz örgü ile yapılan model ilmekler üç defa dolanarak örüldüğü için çok çabuk örülüyor. İnce angora iplerle çok zarif olacaktır.

Ben modeli örmeye ön taraftan ilmekleri düz örerek başladım. Arka tarafa geçince önce kenar ilmeğini alıp sonraki ilmeği üç defa dolarak ters örün. Tekrar ilmeği üç defa dolayarak ters örün. Üçüncü ve sonuncu ilmeği de üç defa dolayarak ters örün. Arada 3 ilmek ters örün.

Sonrasındaki 3 ilmeği üç defa dolayarak ters örün. Aralarda 3 ilmek ters örerek devam edin. Burada üç defa dolama mızın amacı bir sonraki sırada ilmeğin boyunu uzatmak içindir.

Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonraki 3 ilmeği serbest bırakıp boylarını eşitleyin. Sonra bu 3 ilmeği birlikte önce ters örün sonra ipi arkaya alarak düz örün ipi tekrar ön tarafa alarak bir kez daha ters örün.

Sonraki 3 ilmeği düz örün. 3 ilmeğin boyunu uzatmak için doladığımız ilmekleri serbest bırakıp ipi ön tarafa alın. Önce ilmekleri ters örüp ipi arkaya alın ve düz örün. Bir daha ipi ön tarafa alarak ters örün. 3 ilmeği tekrar 3 ilmek olacak şekilde örmüş olacaksınız.