Laleli Örgü Modeli

Kolay ve şık modelleri çok sevdiğinizi biliyorum. Laleli örgü modeli ile dilediğiniz gibi örgüler yapabileceksiniz. Modelin daha iyi görünmesi ve farklı iplerle yapılınca nasıl göründüğü hakkında bilgi vermek için kalın bir ip kullandım.

3 ve katları ile yapılan model için önce arka tarafta bütün ilmekleri ters örerek başlıyoruz. Ön tarafa geçince bu defa ilmeklerin hepsini düz olarak örün. Arka tarafta ilmekleri ters örerek 3 sırayı tamamlayın.

Ön tarafa geçince modeli kurmaya başlıyoruz. Önce kenar ilmeğini alıp bir ilmek dolayın. Sonra bir ilmek örmeden atlayın. İpi ön tarafa alıp 2 ilmeği terse çevirerek örün. Bir kez ipi dolayıp bir ilmek örmeden atlayın ve 2 ilmek ters örün. Sırayı bu şekilde tamamlamalısınız. 

Arka tarafa geçince bütün ilmekleri terse çevirerek örün. Ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonraki ilmeği örmeden atlatın. 2 ilmek düz örün. Sonra örmeden atlatılan ilmeği ön taraftan diğer şişe aktarıp düz olarak örün. 

Bu sırada üç ilmeğin ilkini diğer ikisinin arkasına alarak hepsini düz örün. Ben size kolay olan yöntemini anlatıyorum. İlk ilmeği örmeden atlatıp iki ilmeği düz örün. Örmeden atlatılan ilmeği örgünün ön tarafından atlatılıp düz örülmesi gerekiyor. 

Modelin arka tarafına geçince bütün ilmekleri ters örerek örgünün ilk başlangıcına geri dönüyoruz. Bundan sonrasında hiçbir değişiklik yapmadan modeli aynen uygulayarak devam edin.