Lastik İstemeyen Sevgiye Çıkan Yollar Örgü Modeli

Sevgili hanımlar evdeki herkes için kullanabileceğiniz bir örgü modeli yayınlıyorum. Lastik istemeyen bir örgü modeli olduğu için kaşkol gibi örgülerde kullanabilirsiniz.

Model için 2 ve katları sayılar gerekiyor. Önce kenar ilmeğini alın ve ilk ilmeği düz örün. Bir ilmek dolayıp bir ilmek ters örün. Bir ilmek dolayıp bir ilmek düz şeklinde devam edin. Bu sırada bir ters bir düz lastik şeklinde örülen ilmeklerin aralarında bir ilmek dolayarak artırma yapıyoruz.

Kenar ilmeğinden sonraki ilmeği ters olarak örün. Sonra üçüncü ilmeğin içine girip bir ilmek düz örün. Sonra ilk ilmeği düz örüp ikinci ilmeğe geçin. Arada bir ilmek ters örüp önce üçüncü ilmeği düz örüp sonra ilk ilmeği düz örün ve en son olarak ikinci ilmeği düz örün.

Örgünün arka tarafına geçince iki ilmek düz örün üçüncü ilmeği örmeden atlatın. İki ilmek düz örüp ipi ön tarafa alın ve bir ilmek örmeden atlatarak devam edin. Örgünün ön tarafına geçince örmeden atlanan ilmeği tekrar örmeden atlatın. Sonraki iki ilmeği ters örerek kesin.

Örmeden atlanan ilmeği kestiğimiz ilmeğin üzerinden atlatıp serbest bırakın. Tekrar bir ilmek örmeden atlatıp iki ilmeği ters örerek kesin. Örmeden atlanan ilmeği kesilen ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın.

Örgüyü çevirince tekrar en baştaki işlemlere geri döneceğiz. Bir ters bir düz olarak ilmekleri örerken aralarda bir ilmek dolayarak artırma yapacağız. Sonrasını aynı şekilde devam edeceğiz.