Lastik Olabilen Ajurlu Örgü Modeli

Lastik yerine geçen ajurlu bir model ile karşınızdayım. Sadece lastik yerine değil diğer örgüler içinde kullanabilirsiniz. Yazlık örgüler içinde uygun bir model olacaktır.

Modeli yapmak için 2 ilmek ve katlarına ihtiyacınız olacak. İlk olarak ilmekleri ayarlayın ve örgüye başlayın. Önce kenar ilmeğini alın. Sonra bir ilmek artırıp bir ilmek örmeden atlatın.

2 ilmek düz örüp örmeden atlanan ilmeği diğer iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Tekrar bir ilmek artırıp bir ilmek örmeden atlatın. 2 ilmek düz örün. Örmeden atlanan ilmeği ördüğümüz iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın.

Örgünün diğer tarafına geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek dolayın. Sonraki 3 ilmeği birlikte ters örüp ilk ilmeği tekrar ters örün. Bir ilmek dolayıp sonraki üç ilmeği birlikte ters örün. Aynı ilmeklerin ilkini tekrar ters örün.

Böylece örgüyü tamamlayıp diğer tarafa geçin. İki sıradan oluşan bir model. Her defasında bu şekilde modeli tekrarlayacağız. Özelikle boyunluk ve kaşkol gibi örgülerde lastik yerine bu model çok uygun olacaktır.

Bu model fermuarlı erkek ceketleri ile için güzel bir seçenek olacaktır. Ajurlu bir model olduğu için çok kalın şişlerle yapmanızı tavsiye etmem. Ben bu modeli 3,5 numara şiş ile ördüm.