Lizöz veya Yelek Yapabileceğiniz Salkım Tığ Örgü Tarifi

Spread the love

Tığ örgü örmeyi sevenlerin beğenerek yapacağı ister yelek ister lizöz olan örgü modeline yer verdim. 3 boyutlu ve kabartmalı olduğu için boyunluk bere veya şal gibi farklı yerlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Modeli çalışırken 3 numara tığ ve alize angora gold ip kullandım.  

Bu modeli çok kalın iple yapmanızı tavsiye etmiyorum. Model 3 boyutlu olduğu için biraz kalın bir dokuya sahip. İlk olarak kullanacağınız yere göre uygun uzunlukta zincir çekmelisiniz. Sonra bitiş kısmını parmağınızla tutun ve 5 zincir çekip tuttuğunuz yere batarak bir delik oluşturun. Aralara bir zincir çekerek bir delik atlayın ve üçlü tırabzan örerek bir sıra delikler oluşturun.   

Sonraki sırada ise ilk başlangıca bir delik oluşturun ve 5 zincir çekin. Bir alt sıranın devamındaki tırabzanın dibine içten dışa doğru batın ve tutturun. Sonra geri dönüp buraya 7 tane çakma sıkı iğne doldurun. Sonra diğer tırabzana geçin ve buraya bir tane üçlü tırabzan yapın. 1 zincir çekip sonraki tırabzanı yapın ve tekrar 5 zincir çekip zincirin devamındaki bir alt sıraya batın ve aynı şekilde çakma sıkı iğne doldurun.    

Bu model sürekli olarak alt sıraya batılarak yapılmaktadır. Oldukça iddialı bir model olduğu için her türlü çeyizlik örgü yapabilirsiniz. Çeyizler için genellikle takım lif olarak yapılmaktadır. Model arayanlar resimli galeriye bakabilirler. Tığ örgülerde kaç zincir başlamalıyım ?Şeklinde sorular geliyor. Bu konuda zincir sayısı vermem doğru olmaz. Kullandığınız bir kıyafetinizi ölçü alarak aynı uzunlukta zincir çekip başlayabilirsiniz.