Mavi Boncuk Dağıtan Örgü Modeli

Sevgili hanımlar yeni bir günde yeni bir model anlatımı ile tekrar sizlerle birlikteyiz. Bugünkü mavi boncuk örgü modeli yan giden çizgiler şeklinde bir görünüme sahip. Modelim boyutlu görünmektedir. Bu modeli çok ince iplerle örmenizi tavsiye etmem.

Model için önce bir sıra bütün ilmekleri ters olarak örün. Sonra ön tarafa geçince ilmekleri bu defa düz olarak örün. Arka tarafta tekrar ters olarak örün. Ön tarafa geçince modeli kurmaya başlıyoruz.

Kenar ilmeğini alıp iki ilmeği ters örerek birlikte örün. İpi arkaya alarak aynı 2 ilmeği düz olarak örün. Sonraki iki ilmeğe geçerek ilmekleri birlikte ters örerek toplayın. İlmekleri şişten çıkartmadan bir kezde düz olarak örün.

Ön yüzde ilmekleri ikişerli olarak önce ters sonra düz olarak örün. Böylece herhangi bir ilmek eksilmesi veya artması söz konusu olmayacak. Örgünün arkasını çevirince kenar ilmeğini ve bir ilmeği düz örün.

İpi arkaya alıp bir ilmek örmeden atlatın. Bu sırada ikişerli görünen ilmeklerin ilkini düz örüp ikincisini ise örmeden atlatarak devam edeceğiz. Örgünün ön tarafına geçince kenar ilmeğini alıp örmeden atlanan ilmeği ipi arkaya alarak tekrar örmeden atlatın diğer ilmeği ise ters olarak örün.

Her defasında bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek ters örerek sırayı tamamlayın. Sonra örgünün arkasına geçince ilk başlangıçta yaptığımız işlemleri tekrarlayalım. Aralarda 3 sıra düz örgü ile boşluk verdim ama bu boşluğu dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.