Meşe Palamudu Erkek Çocuk Hırkası Yapımı

Daha öncede erkek çocuklar için çok fazla model anlatımı olmadığı yönünde şikayetler aldığımı söylemiştim. Gelen bu talepler doğrultusunda meşe palamudu erkek çocuk hırkası yapımını yayınlamaya karar verdim.

İki ayrı büyüklükte yapılan hırka 2-3 yaş ve 3-6 ay arası çocuklar için hazırlanmıştır. Şimdi birlikte 3-6 ay çocuklar için yapılan sayıları ve detayları göreceğiz. Bu büyüklükte bir hırka için bir tane ip yeterli olacaktır. Ama ip kalınlığı kullanılan ipin çoğalmasını sağlayabilir.

Hırkanın ön parçaları için 27 ilmek ile başlayarak 3 sıra haroşa örün. Model düz taraftan kurulduğu için arka taraftan bütün ilmekleri ters örün. Ön yüze geçince 4 ilmek ters 8 ilmek düz 4 ilmek ters 5 ilmek düz örüp kalan ilmekleri lastik örün. Arka yüzde bütün ilmekler aynen örülecek.

Sonra her ön sırada düz ilmekler her iki yandan birer tane eksilerek ters ilmekler çoğaltılacak. Düz ilmekler 2 tane kalıncaya kadar bu işlemi yapıyoruz. Sonra ters ilmeklerin üzerine yeni modeli kuruyoruz. Havva hanım tüm detaylarını videosunda anlatmaktadır.

Bu model bayan yeleği olarak çok fazla kanal tarafından anlatılmıştır ve çok yoğun ilgi görmüştür. Bu model hem erkek hemde bayanlar için çok fazla kullanılmaktadır. Bu model ile erkek ceketi veya süveteri yapmayı düşünebilirsiniz.

Hırka modeli yuvarlak yakalı olarak yapılmıştır. Yakayı kesip sonradan ilmek takarak örebileceğiniz gibi bayan yeleklerinde koltuk kesimi yapar gibi ilmek takıp kesme işlemi yapmayı deneyebilirsiniz. Böylece sonradan ilmek takarak örmek zorunda kalmazsınız.