Çocuk Örgüleri,  Erkek Örgüleri,  Örgü,  Örgü Videoları

Minik Çiçekli İki Renkli Çıtır Örgü Modeli

Bittiği zaman minik desenli bir örgü oluyor. İki renkli olarak ördüğüm modelin her sırasını başka bir renkle yapabilirsiniz. İp atlanarak yapıldığı için kabartmalı bir görünümü var.

Bebek örgüleri için çok ilgi çekici bir model olacaktır. Mavinin en ilgi çekici tonu ile beyaz rengi kullandım. Önce ana renge karar verip lastik hazırlayın.

Sonra ön tarafta ilmeklerin hepsini düz örün. Örgünün arka tarafında ilmekleri ters olarak ana renk ile örerek hazırlayın. Ön tarafa geçince renk değiştirin.

Önce kenar ilmeğini düz örüp ipi arkaya alın. Bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek düz örün. Bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek düz örerek sırayı tamamlayın.

Örgünün arkasında bir önceki sırada örmeden atlanan ilmekleri tekrar örmeden atlatın. Bu ilmekleri örmeden atlatırken ipi arka tarafa alın. Aradaki ilmekleri düz olarak örün.

Örgünün ön tarafına geçince bütün ilmekleri düz olarak örün. Örgünün arkasına geçince ilmeklerin tamamını ters olarak örün. Her renk 4 sıradan oluşmaktadır. Ön tarafa geçince renk değiştirin.

Bu defa modeli kaydırak için kenar ilmeğinden sonra bir ilmek daha düz örüp sonraki ilmeği örmeden atlatarak örün. Bu sırada ip daima arka tarafta olacak.

Diğer sırada ilmekleri örmeden atlarken ip tekrar arka tarafta olacak. Örmeden atladığımız ilmekler modele şeklini vermektedir.