Minik Düğümlü Örgü Modeli ile Her Türlü Örgüyü Yapabilirsiniz

Yeni bir model anlatımı ile karşınızdayım. Minik düğümlü örgü adını verdiği çok hoş bir model anlatacağım. Hemen hemen her örgüde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Lastik şeklinde başlandığı için boyunluk ve şal gibi örgülerde kıvrılma yapmadan kullanabilirsiniz.

İlk olarak ilmekleri hazırladım ve hemen örmeye başladım. İlk olarak arka taraftan örmeye başlıyoruz. Önce kenar ilmeğini alıp bir ilmek ters örün.

Bir ilmek düz örüp tekrar bir ilmek ters örerek devam edin. Aynı bir ters bir düz lastik örer gibi devam edin. Ön tarafa geçince ilmekleri aynen olduğu gibi örün.

Örgünün arkasına tekrar geçince ilmekleri aynen örerek sırayı tamamlayın. Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın ters ilmekleri aynen örün.

Düz ilmeklere gelince 3 sıra altına batıp yeni bir ilmek çıkartın. Çıkartılan ilmeği arkasından girerek diğer şişe aktarın. Sonra bu ilmeği yanındaki ilmekle beraber düz örerek kesin.

Aradaki ters ilmeği örüp tekrar ilmeğin 3 sıra altına batın. Buradan yeni bir ilmek çıkartıp şişe takın. 2 ilmeği düz örerek kesin. Ters ilmekleri aynen örerek sırayı tamamlayın.

Örgünün arkasına geçince bir ilmek ters bir ilmek düz şeklinde örgünün ilk başlangıcında yaptığımız işlemleri tekrarlayın. Bu şekilde ilmekleri aynen örerek 3 sırayı tamamlayın.

Dördüncü sırada örgünün ön tarafına geçince modeli tekrarlayın. Bu modelde herhangi bir kaydırma yapılmıyor. Sürekli olarak ters ilmekleri aynen örüp düz ilmeklere modeli uygulayın.