Örgü Videoları,  Oya Dantel

Mor Rengin Üstünde Patlayan Sarı Renk Tığ Oya Yapımı

Mor rengin üstünde patlayan sarı renkli tığ oya yapımı için kum boncuk ip ve yazama gereklidir. Genellikle yapılan işler hem gösterişli olsun hemde kolay olsun isteriz. İşte bu yüzden örgü ör .com olarak paylaştığımız modellerin hem kolay yapılan hemde çok güzel görünen örneklerden olmasına dikkat ediyoruz.

Bu model aynı zamanda tülbent kenarına da çok yakışacaktır. İlk olarak yapacağınız yazmanın kenarlarını 2 zincir ile tığlayın. Sonra bir kenardan ipi sabitleyin ve örmeye başlayın. Oya modelinin çok hafif veya ağır olması sizin elinizde. Derya hanım oyanın yapımında ilk sıra için 8 adet kum boncuk kullanmış. Ama siz bu boncuk sayısını 6 veya 10 tane şeklinde değiştirebilirsiniz. Yapacağınız kum boncuk sayısı ile modeli daha hafif veya daha ağır bir hale getirebilirsiniz.

İpi sabitledikten sonra bir zincir çekip bir örümcek yapın. Sonra 8 adet boncuğu getirip sabitleyin. Sonra bir zincir çekip aynı boyda bir örümcek yapın. Sonra dördüncü zincire batıp ilk başta olduğu gibi sırayı tamamlayın. Üst sıraya geçince boncukların tam ortasına batın. 5 zincir çekip boncukların tam ortasına batın. Tekrar 5 zincir çekip ikini defa boncukların ortasına batın. 2 zincir çekip 3 boncuğu kapatın. 2 zincir çekip tekrar boncukların ortasına batın. 5 zincir çekip iki pipirik daha yapıp aynı yere batın. 1 zincir çekip örümcek yapın ve sonraki boncuğun ortasına batın. İpek yolu örgü modeli çok kolay örgü örmeyi sevenlerin favorisi olacaktır.