Çocuk Örgüleri,  Erkek Örgüleri,  Örgü,  Örgü Videoları

Mor ve Pembenin Renk Uyumuna Bayılacaksınız

İki renkli olarak yapabileceğiniz bu modeli kalan ipleri değerlendirmek için daha farklı olarak da yapabilirsiniz. Bebek örgüleri ve erkek örgülerine uygun bir modeldir. İki renkli örgülerde renk değişimi yapılırken düz örgü sırasında renk değiştirilir.

Bu tür örgülerde önce lastik kısmını örün sonra arka yüzde bütün ilmekleri ters örüp ön yüze geçin. Ön yüzde diğer renge geçilecektir. Modele şeklini veren ön yüzde bütün ilmekler ters örüldüğü için çizgiler oluşacaktır. İlk renk değiştirmemizde sadece bütün ilmekler ön yüzde ters örülecek. Arka yüzde bütün ilmekler tekrar ters örülecek.

Ön yüzde bütün ilmekler düz örülecek. Arka yüzde ters örülüp ön yüze geçince renk değiştirilecek. Her renk 4 sıradan oluşmaktadır. İlk üç ilmek diğer renk ile ters örülecek. Dördüncü ilmeğe geçince ilmeği şişten çıkarıp sökmeye başlayın.

3 sıra sökün sonra ilmeği şişe takıp ters örün. 3 ilmeği ters örüp dördüncü ilmeği aynı şekilde sökerek ters örün. Arka yüzde bütün ilmekleri ters örün ve daha önceki gibi örmeye devam edin.  Aynı rengin tonlarını veya zıt renkleri tercih edebilirsiniz.

Özellikle süveter veya ceket yapımına çok yakışacaktır. Böyle örgülerde iplerin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin. Lastiği koyu renkli olan iple yapmayı tercih edin.

Renklerin bir tanesini koyu diğerinin ise açık renkli olmasına dikkat edin. Aradaki ilmeklerin sökülmesi nedeni ile örgü biraz uzun sürebilir.