Mor ve Pembenin Uyumu

Bugün evde kalan ipleri değerlendirebileceğiniz bir örgü modeli anlatmaya karar verdim. Hem kolay hemde bebek örgüleri için çok iyi bir seçenek olabilir. Örgünün model kısmı haroşa ile yapıldığı için kabartmalı olarak görünüyor. Her zaman olduğu gibi iki renk ile modeli ördüm ama isterseniz kalan iplerle daha fazla renk kullanabilirsiniz.

Ben ana renk olarak mor rengi seçtim. Model kısmı için pembe renk kullandım. Önce ana rengi kullanarak lastik hazırlayın. Sonra ön yüzde düz arka yüzde ters olarak bütün ilmekleri örün. Ön tarafta renk değiştirin. İlk 3 ilmeği düz örün. İpi arka tarafa alarak bir ilmek örmeden atlatın.

3 ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatın. Arka tarafa geçince ördüğümüz ilmekleri tekrar düze çevirerek örün. İpi ön tarafa alarak aynı ilmeği tekrar örmeden atlatın. Her renk 2 sıradan oluşuyor. Ön tarafta tekrar renk değiştirin. Bu defa ana rengimiz olan mor renge geçeceğiz.

Bir ilmek düz örüp sonraki ilmeği örmeden atlatın. 3 ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatarak devam edin. Ana renk ile örerken arka tarafa geçince ilmekleri düz örmek yerine ters olarak örün. Ana renk ile örerken örmeden atlanan ilmekleri de ters olarak örün.

Tekrar ön tarafa geçince renk değiştirin. İlk modelde önce 3 ilmeği düz ördük bu defa ilk ilmeği düz örüp sonraki ilmeği örmeden atlatın. Sonraki 3 ilmeği düz örerek modeli kaydırın.