Motifli Yazlık Yelek Tarifi

İnce iplerle yapılınca motifli yazlık genç kız yeleği olarak kullanabileceğiniz bir yapım paylaşıyoruz.Yeleği kışlık olması için kalın iple yapmalısınız. Motifler biraz büyük bir yapıya sahip olduğu için genişliğinde 5 motif yüksekliğinde ise 4 motif yeterli olacaktır.Tabi bu ölçüler küçük bedenler içindir. Bu modelde herhangi bir koltuk veya yaka kesimi yapılmıyor.

Büyük bedenler motif sayısını artırmalıdır. Elinizin sıkılığı ve gevşekliği ip kalınlığı gibi etkenler ölçüleri değiştirecektir. Bu yelek tığ ile yapılmaktadır. Kıyafetlerinizin üzerine aksesuar olarak kullanabileceğiniz şık bir model paylaştık. Kolayca yapabilmeniz için atolyehobi kanalı motif yapımını ve birleştirilmesini detaylı olarak göstermiş.

Bu modeli yaşı genç hanımlar ve genç kızlar severek yapacaklar diye düşünüyorum. İsterseniz motifleri değiştirip başka motif kullanabilirsiniz. Burada önemli olan yeleğin yapılış şeklidir. Motiflerin şekli nasıl olursa olsun birleştirme ve yapılış şekli aynı olacaktır.

Paylaştığım diğer motif yapımı ise size fikir verebilir. Dilediğiniz motifi yelek veya hırka yapımında kullanabilirsiniz. Bu tür bir yelek yapmayı düşünürseniz siyah renk yapmanızı tavsiye ederim. Siyah renkli yelek giyilince dantel gibi görünüyor. Bu motifleri aynı zamanda dantel peçete veya salon takımı gibi yerler dede kullanabilirsiniz. Mesela alttaki motiflerden yapılmış bir masa örtüm vardı. Eskiden ağ ipi adı verilen kalın ve koyu renkli iplerle masa örtüleri örülürdü. Bu motiflerde bu örtülerin yapımında kullanılırdı. Salon takımı için kullanılan motifleri bu şekilde değiştirip yelek hırka gibi bayan örgülerine uyarlayabilirsiniz.