Mum Alevi Örgü Modeli

Sevgili örgü severler severek yapacağınız yeni bir örgü modeli ile devam ediyoruz. Model 4 ilmek ve katları ile yapılıyor. Modeli biraz kalın bir iple yapmanızı öneririm. Kalın şişle yapılan modelin delikli bölümü daha belirgin olacaktır.

Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp düz ilmeği düz ters ilmeği ters şeklinde hiçbir değişiklik yapmadan aynen örün. Arka tarafta 3 ilmek düz bir ilmek ters şeklinde ilmekleri aynen örmeye devam edin. 

Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp düz ilmeğe gelince üç sıra söküp sökülen ilmeklerle beraber arka taraftan girip şişe takın. İlmeğin kendisini söktüğümüz ilmeklerin üzerinden atlatıp bırakın. 

Şiş üzerinde kalan iplerin yönün düzeltip düz olarak bir kerede örüyoruz. 3 tane ters ilmek örüp düz ilmeğe gelince 3 sıra söküp şişe takın. 3 sıra söktüğümüz iplerin üzerinden ilmeğin kendini atlatıp bırakın.

Sonra kalan ilmeklerin yönünü düzeltip düz örün. Arka tarafa geçince yeni modeli kurmaya başlıyoruz. 3 tane olan düz ilmeğin ortasına yeni modeli kurun. Buraya bir tane ters ilmek koyup yanına 3 tane düz ilmek koyun.

Bebek örgüleri için çok şık ve kolay olacaktır. Modelin yapımı için nako saten ip kullandım. Bu ip parlak ve merserize bir görünüme sahip olduğu için örgülere çok yakışıyor.