Nako Estiva ile Yan Çizgili Örgü Modeli

Spread the love

Sevgili hanımlar yeni modeller görmekten hoşlandığınızı biliyorum. İnce ve zarif olması için nako estiva kullandım. Model bebek örgülerine çok yakışacağı gibi kaşkol ve bere yapımı gibi örgülere de kullanılabilir.

Bugün sizler için sade ve kolay iki ayrı model anlattım. İlk modeli bir önceki yazımda anlattım. Sırada yan çizgili örgü tarifim var. Nako estiva ip ve 3 numara şiş ile çalıştım. İki ve katlarını ayarlamalısınız.

İlmekleri şişe takıp hemen modeli kurmaya başladım. Haroşa ile yapıldığı için model lastik kullanmadan yapılabilir. Önce kenar ilmeğini örün. Sonra iki ilmek daha düz örün. Sonra bir defa ipi şişe dolayın. 2 ilmek düz örüp bir kez ipi dolayın. Bu sırada her iki ilmeğin arasında bir kez ipi şişe dolayın.

Örgünün ön tarafında kenar ilmeğinden sonra ipi arkaya alın bir önceki sırada doladığımız ilmeği örmeden atlayın.Sonraki iki ilmeği ters örün. Örmeden atladığımız ilmeği bu iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın.

Tekrar ipi arkaya alıp bir ilmek örmeden atlatın. İpi ön tarafa alarak iki ilmeği ters örün. Örmeden atlanan ilmeği bu iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın.Tekrar arka tarafa geçince kenar ilmeğinden sonra bir ilmek dolayıp iki ilmek düz örün. 

Örgünün ilk başlangıcında yaptığımız işlemleri tekrarlayacağız. Bir kez ip dolayıp iki ilmek düz örerek sırayı tamamlayın. Hiç bir kaydırma yapmadan aynı şekilde devam edin.

Kullanılan ip kalınlaşınca model tamamen farklı görünüyor. Modelin her iki tarafı da çok hoş görünüyor. İki tarafını da inceleyip beğendiğiniz tarafı kullanabilirsiniz.