Nako Solare İple Bayan Örgü Modeli

Bugün sizlere ip atlamalı bir görünüme sahip olan yeni bir model hazırladım. Çiftli sayılarda yapılan model için ben ince kalınlıkta bir ip tercih ettim. Bu modelin angora iplere de yakışacağını düşünüyorum.

Neden olduğunu bilmiyorum ama bazı modeller kolay olmasına rağmen alışmam zaman alıyor. Şimdi isterseniz modelin yapımına geçelim. Modelin yapımına ön taraftan başlayıp bir düz bir ters şeklinde ördüm. Lastik şeklinde bir sırayı tamamlayınca arka tarafa geçtim. 

Arka tarafta kenar ilmeğinden sonraki ikinci ilmeğin ara boşluğundan yeni bir ilmek çıkartın. Sonra bu iki ilmeği birlikte düz örerek kesin. Her iki ilmeğin ara boşluğundan yeni bir ilmek çıkartıp sonra iki ilmeği düz örerek kesin. 

Tekrar ön tarafa geçince çiftli görünen ilmeklerin ilkini düz örüp sonraki ilmeği ters olarak örün. Bir düz bir ters şeklinde örmeye devam edin. Arka tarafa geçince bu defa ters ilmekleri örerken ipi ön tarafa alıp düz ilmekleri örmeden atlatın. 

Ön tarafta bir ters bir düz olarak sıra boyunca örmeye devam edin. Böylece tekrar örgünün başlangıcına geri dönmüş oluyoruz. Örgünün arka tarafında kenar ilmeğinden sonraki iki ilmeğin arasından bir ilmek çıkartıp iki ilmeği düz örerek kesin. 

Kullanacağınız şiş kalınlaşınca örgünün üzerindeki ip atlamalı bölümleri belirgin bir hale gelecektir.