Lif,  Örgü Videoları

Nazar Damlası ve Damalı Lif Modelleri

Lif sevenlere özel iki tane özel yeni lif modeli paylaşacağım. İster günlük kullanım için örün isterseniz de hediye olarak.

Nazar Damlası olan modeli bebek görmeye giderken götürmenizi tavsiye ederim. Tasarım bir lif olduğu için yeni yeni gördüğümüz bir model ve lif sever takipçilerim için paylaşmak istedim.

Bir diğeri de sade ve kullanışlı olmasına önem veren örgücü hanımlarımıza özel olarak kare bir lif. Dama kare lif olarak görünümü çok şık.

Videolarını da yazıma ekleyeceğim ki kolayca örebilin diye.

Kullanacağımız malzemeler;

-Lif ipi

-7 numara tığ (siz elinizin ayarına uygun mil de kullanabilirsiniz )

-Kurdele

İlk olarak Dama kare lifin tekniğinden bahsedeceğim. İki renk lifi ipi seçiyoruz. Orta kısımda fıstık yaparak başlıyoruz.

İstenilen boyuta gelene kadar örüp dışına iki sıra çerçeve şeklinde ikili fıstık örüyoruz.

En son kenar oyasını örüp orta kısımda kullandığımız renk ile aynı olan kurdelem izi kenar oyası fıstığına şerit halinde çekip modeli bitiriyoruz.

İp geçişleri hiç belli olmuyor bunun da püf noktası fıstıkları toplama şeklinde.

Nazar Damlası lif modelinin yapımı hakkında bilgi vereyim birazda.

Üç renk lif ipi yeterli oluyor. Nazar boncuğu renkleri ile daha şık oluyor. Sarı mavi ve beyaz öneririm ama siz gene de birbirine yakıştırdığınız renkler ile örün.

Orta kısımdan gene başlanıyor ve renk geçişleri ile Nazar Damlası görünümü veriliyor.

Normal tekli fıstıkla düz beyaz zemin gibi işleniyor sadece kaçıncı sırada hangi renk ip ile fıstık yaptığımız önemli.

Son üç sıra eksilme yapılarak örülüyor ki hem nazar damlasının görünüm tamamlansın hemde düz yuvarlak görünümünden sıyrılıp daha şık bir görünüm oluşsun.

En son kenar oyası dönülerek bitiriliyor. İki lifin de yapım videosunu Örgü sevdası YouTube kanalı hazırladı. Dilerseniz iki lifinde yapımını videolardan izleyerek kolay bir şekilde örelim.

İyi seyirler…