Nohut Modeline Rakip Çıktı

Açık renklerle daha belirgin olan ve nohut modeline benzerliği ile dikkatleri üzerine çıkan model de sıra. Nohut modeli belirgin 3 boyutlu görüntüsü ile her örgü sevenin bildiği eskilerden kalma bir modeldir.

Ajurlu olan görünümü ile baharlık bayan örgülerine oldukça güzel olduğunu söyleyebilirim. Bu tür modellere beyaz ve açık tonlarda ipler yakışmaktadır.

Modeli yapmak için önce lastik hazırlayıp arka yüzden bütün ilmekleri ters olarak örüp hazırlayın. 2 ve katları ile yapılan bu modeli ön yüze geçince kenar ilmeğini alıp sonraki iki ilmeğin sonuna girip bir ilmek çıkartın.

Bu ilmeği şişe takıp yanındaki ilmekle beraber iki ilmeği ters örerek kesin. Sonraki ilmeği de ters örüp ikinci ilmeğin yanından yeni bir ilmek çıkartın. Çıkartılan bu ilmek şişe takılıp iki ilmek ters olarak örülecek ve böylece artan ilmek tekrar eski haline gelmiş olacak. 

Arka yüzde bütün ilmekler ters olarak örülecek. Ön yüze geçince hiç ara vermeden modele devam ediyoruz. Bu defa kenar ilmeğinden hemen sonra modeli uygulamak yerine bir ilmek daha ters örüp sonra modeli uygulayacağız.

İkinci ilmeğin arasına girip boşluktan bir ilmek çekin. Bu çektiğimiz yeni ilmeği şişe geri takıp yanındaki ilmekle keserek ters öreceğiz. Böylece modelin kabarık durmasını sağlayacağız.

Bitene kadar arka yüzde bütün ilmekleri ters örüp başka bir işlem yapmayacağız. Ön sırada aynı şeklide modeli uygularken her defasında kaydırma yapmayı unutmayın.