Nohut Modelinin En Güzel Rakibi

Spread the love

Kolayca örüp severek kullanabileceğiniz örgü modeli ile hem bayan hemde erkek örgüleri yapabilirsiniz. Model 3 ilmek ve katları ile yapılıyor artı 2 ilmek ilave etmeniz gerekiyor. Özellikle biraz kalın iplerle çok şık olacaktır. 

Erkekler için hırka kazak gibi örgülerde kullanabilirsiniz. Genel olarak modellerin birçoğu bayan örgülerine yakışacak şekildedir ama erkek örgüleri için çok fazla model bulunmuyor. Bu yüzden erkek kadın ayırmadan herkese uyabilecek modeller hazırlamaya özen gösteriyorum. 

Bu model için lastik kullanmanıza gerek yok ama isterseniz lastik üzerine de yapabilirsiniz. İlk olarak ön yüzden modeli kurmaya başlıyoruz. İlk iki ilmeği ters örüyoruz. Sonra bir kez ipi dolayıp bir ilmeği örmeden diğer şişe aktarıyoruz. Araya 2 ters ilmek örüp tekrar ipi dolayın ve bir ilmek örmeden atlatın. Arka yüze geçince aynı şekilde aradaki ilmekleri bu defa düz örün. Örmeden atlanan ilmekleri ipi şişe dolayıp tekrar örmeden atlayın. 

2 düz ilmek örüp ipi dolayın ve bir ilmek örmeden atlatın. Tekrar ön yüze geçince iki ters ilmeği örüp üzerine ip dolayarak örmede atladığımız ilmeğin arasına girin ve buradan bir ilmek çıkartın. Bir kez ipi dolayıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. Böylece 3 tane yeni ilmek elde edin. 

Tekrar arka sıraya geçince iki ilmeği düz örüp arasından çıkarttığımız yeni 3 ilmeği bir defada ters örer gibi toplayın. İki düz bir ters şeklinde sırayı tamamlayın. Ters örer gibi topladığımız ilmekler sayesinde model tomurcuklu bir görünüme sahip olacaktır.