Nohutlu Yelek Modeli Yapımı

Çok güzel bir yelek modeli paylaşacağım sizlerle. Bu yelek modelini bebek çocuk hatta büyükler için bile örebilirsiniz. Hem çok kullanışlı hemde çok kolay ilerleyen bir yelek. Ön etekten başlanıp yaka kısmından arka parçaya inilerek örüp bitiyor.

Aynı şekilde diğer parçamızı da örüp dikerek birleştiriyoruz. Zorlanmadan öreceğinizi düşünüyorum. Dilerseniz sayıları büyütüp kendinize de örebilirsiniz.

Kullanılan malzemeler;

-İstediğiniz kalınlıkta yün 2 yumak

-3.5 veya 4 numara şiş ( kalın yün ise 4 numara – bebe yünü ise 3.5 numara)

Modelimiz şişe 3 ilmek atarak başlanıyor ve 45 ilmek olana kadar arttırılıyor tabi bu sayı bebekler için yapıyorsanız uygun. Kendinize yapacaksanız arttırma sayısını çoğaltmanız lazım. Devamında 45 ilmekten sonra bir taraftan kesme işlemi diğer taraftan da arttırma işlemi yaparak yaka kısmına kavis görünümü veriyoruz.

Göğüs kısmı için nohut örgü modeli uygulanmış. Eğer nohut örgü daha önce yapmadıysanız meraklanmayın videolu anlatımı da ekleyeceğim. Onun dışında geriye kalan örgü haroşa örgü ile örülüyor.

Nohut örgü işlemi bitince arka kısımda da bir taraftan keserken diğer tarafı da arttırma yapıyoruz ve 45 ilmek kalınca şişimiz de başlangıçtaki gibi iki taraftan da eksiltme yaparak 3 ilmek kalana kadar örüyoruz. Bu şekilde bir parçamız bitti aynı işlemlerle bir tane daha örüyoruz.

Ve sırt kısmından dikerek birleştiriyoruz. Yanları da diktikten sonra boyun kısmına zincir ve zincir uçlarına ponpon yaparak süslemeleri tamamlayıp yeleği bitirmiş oluyoruz.

Dilerseniz ponpon yerine çiçekte yapabilirsiniz incir ucuna. Yelek okuduğunuz gibi teknikleri çok kolay. Ama örgüde yeni olan hanımlar vardır diye anlatım videosunu da yazıma ekleyeceğim.

Bebeğim Örgülerim kanalının hazırlamış olduğu videolu anlatımı izleyerek takılmadan zorlanmadan öreceğinizi düşünüyorum.

Dilerseniz videolu anlatıma geçelim. İyi seyirler…