Noktalı Yapılan Çocuk Örgüsü Modeli

Örgüye yeni başlayanlar ve kolayca örgüsünü bitirmek isteyenlerin tercih edeceği noktalı yapılan modelde sıra…..

İki renkli olarak hazırladım modelde önce ilk olarak sarı rengi şişe ilmek takarak başladım. İlk sırayı ön yüzde düz arka yüzde ters olarak ördüm. Tekrar ön yüze geçince renk değiştiriyoruz. İsterseniz arada örülen bu düz bölümü daha fazla yapabilirsiniz. Kenar ilmeğini örüp ipi arkaya alın ve bir ilmek örmeden atlatın. Bir ilmek düz örüp sonraki ilmeği örmeden atlatın. 

Arka tarafa geçince hiç atlamadan bütün ilmekleri düz olarak örün. Böylece haroşalı renkler ortaya çıkacaktır. Tekrar sarı ipe geçip bir sıra ön yüzde düz bir sıra arka yüzde ters olarak bütün ilmekleri örüp ara boşluğu vereceğiz. 

Tekrar renkli ipe geçince bu defa kenar ilmeğini ördükten sonra bir ilmek daha düz örüp sonraki ilmeği örmeden atlatacağız. Böylece modele yer değiştirmiş olacağız. Çok basit yapımı ile oldukça ilgi gören bu modelin renkli bölümlerinde istediğiniz kadar fazla renk kullanabilirsiniz.

Takipçilerimden gelen talepler kolay model anlatımları yapmam yönünde oluyor. Zor modelleri herkes yapamadığı için kolay örnekler daha çok istek alıyor.

Hem yakadan başlanan örgülerde hemde parçalı olarak örülen bebek örgülerinde kullanabileceğiniz bir model. Her modelde olduğu gibi bu modelde kalın iplerle çok daha belirgin olacaktır.