Çocuk Örgüleri

Örgü Bebek Bere Kaşkol Modelleri

Yaklaşan kış aylarında çocuklarınızı soğuklardan korumanın en iyi yolu şapka ve bere örüp giydirmektir. Özellikle küçük çocuklarda hayvan figürlü değişik tasarım modeller bulunmaktadır. Beğendiğim tasarım modelleri sizlerle paylaştım.

Bu modele kuyruğunu yiyen tilki adını verdim.Yapımı için iki renk ip  bir adet düğme ve şişe ihtiyacınız olacak. Kaşkolun yapımında önce kuyruğun yapımına 3 ilmekle başlayarak örgünün iki tarafından artırın. 40 ilmek oluncaya kadar artırmaya devam edin. Bu kısmını beyaz renkli ip ile örmeniz lazım. Daha sonra örülen bu parçanın tam orta kısmında renkli ip ile ilmek takarak istediğiniz uzunlukta örün. Daha sonra üç ilmekte bir kere bir ilmek kesin ve ilmekleri iki düz iki ters şeklinde lastik olarak örün. Lastiğin bitiminde tekrar ilmekleri aynı sayıya getirin ve haroşa örün. Sonra beyaz ipe geçin ve ilmekleri eksilterek bitirin. Kaşkolun yapımında uzun kısmını ister tek renk ile ister çizgili iki renk ile yapabilirsiniz.Kulak kısmını da örün göz ve burun kısmını ister işleyin ister düğme ile süsleyin. Kaşkol kullanıma hazır.

Ucuza alacağınız iplerle bir iki güne bitireceğiniz atkı ve bereler yapabilirsiniz. Böylece hem ucuza hemde istediğiniz tasarıma sahip olabilirsiniz.

Kuyruğunu yiyen tilki kaşkolu gibi aynı mantıkla yapılan kuzulu kaşkol yapımını da deneyebilirsiniz. Bu tür kaşkol şekilleri çocuğunuzun boynunu sarıp geçmeli olduğu için özellikle küçük bebeklerde kullanımı kolaylaştırmaktadır.

Tepe kısmından başlanıp önce yuvarlak daire şeklinde başlayın. Bir sıra ilmek artırıp bir sıra artırmadan örün. İstediğiniz büyüklüğe gelince artırma yapmadan devam edin. Sonra kulaklık yapımı için iki kenar kısmına ilmek takıp örün. En son olarak yapacağınız iki ponpon ile kulaklarını dikeceğiniz iki düğme ile de gözlerini yapabilirsiniz. Burun kısmı için ister küçük bir yuvarlak daire yapın ve dikin istersen izde küçük bir ponpon yapın ve dikin.

Üstteki resimde olduğu gibi aynı şekilde örün ve üzerine fıstıklar koyarak süsleyin. Özellikle küçük hanım efendilere uygun olması için küçük bir dikdörtgen örün ve tam orta kısmından iple toplayıp fiyonk yapın. Sonra bu fiyonk ile şapkayı süsleyin.

Aynı şekilde tığ ile düz örülen şapka ve boyunlukları dilediğiniz gibi hayal gücünüzü kullanarak süsleyin.