Örgü Kenarına Yapacağınız Tığ Kenar Modeli

Örgülerde kullanabileceğiniz tığ kenar modeli anlatımlarına yenisini ekliyorum. Genellikle biten örgü kenarında eksik bir görünüm olur. Bu eksikliği dolduracak ve modeli daha gösterişli bir hale getirecek kenar dantel için sizlere çeşitli örnekler anlatıyorum.

Bu kenar danteli özellikle şal ve battaniye kenarı için çok şık olacaktır. Eğer yelek için kullanmayı düşünürseniz ince iple yapmaya özen gösterin. Bu modeli sık kıvrımlı ve seyrek kıvrımlı olarak iki şekilde yapabilirsiniz. 

Ön hazırlık için önce bir sıra üçlü tırabzan yaptım. Sizlerde örgünün kenarına aynı şekilde tırabzan koyabilirsiniz yada direk modelin üzerine uygulayabilirsiniz. Başlangıç olarak 6 zincir çekip üçüncü tırabzana battım. 

Aralarda 3 zincir çekip üçüncü tırabzana batarak ikili tırabzan yapıp delikler oluşturuyoruz. Diğer model için aralardaki tırabzan sayısını dörde çıkartıyoruz. Aralardaki boşluğu artırınca daha geniş araları azaltınca daha kıvrımlı bir görünümü oluyor. 

Sonra 3 zincir çekip geri dönüyoruz. Direk vazifesi gören tırabzana yan batıp 6 tane üçlü tırabzan yapıyoruz ve sonraki tırabzanın tepesine batıp sabitliyoruz. 6 zincir çekip örgüyü ters çevirin ve tırabzanların dibine batın.

3 zincir çekip tekrar geri dönün ve oluşan deliğe 10 tane üçlü tırabzan doldurun. Devamındaki tırabzanın arasına 6 tane daha üçlü tırabzan yapıp devam edin. Bu şekilde kıvrımlı bir kenar elde etmiş olacaksınız.