Örgü Severler Bu Model Efsane Oldu✨

Yazımın başlığından anlaşıldığı gibi efsane bir model hazırladım sizlere… Paylaştığım modellerde kolay ve gösterişli olmasına özen gösteriyorum. Tabi zaman zaman zor modelleri de anlatarak paylaşıyorum ama genellikle kolay modelleri seçiyorum. Hem kolay hemde çok tercih edilen bu modeli etol şal veya yelek gibi özel örgülerde kullanabilirsiniz. 

Model çiftli ilmeklerle yapılıyor. İki modelin arasına düz örgü ile boşluk verdim. Bana sorarsanız benim verdiğim boşluk yeterli ölçüdedir. İlk olarak bütün ilmekleri ters olarak ördüm. Ön sıraya geçince kenar ilmeğini alıp bir dola bir ilmeği örmeden atlayıp bir düz ör şeklinde yaptım. 

İpi dolarken önden arkaya doğru dolayıp ilmeğe arkadan girerek örmeden atlatın ve bir düz ilmek örün. Arka tarafa geçince aynı şekilde devam edilecek. Kenar ilmeğini alıp bir ters örüp bir dolayıp ve örmeden atladığımız ilmeği tekrar örmeden atlıyoruz. 

Tekrar ön sıraya geçince kenar ilmeğini alıyoruz ve ipi ön tarafa geçirip örmeden atladığımız ilmekleri atlayıp sonraki ilmeği düz örüyoruz. Sonra atladığımız ilmekleri ön taraftan diğer şişe geçiriyoruz ördüğümüz düz ilmeği arkadan diğer şişe geçirip örmeden atlattığımız ilmekleri düz örerek topluyoruz. 

İpi tekrar ön yüze alıp örmeden atlanan ilmekleri örmeden geçiyoruz ve sonraki ilmeği düz örüyoruz. Sonra ördüğümüz bu düz ilmeği arka taraftan diğer şişe geçirip ön taraftan örmeden atlanan ilmekleri alarak birlikte düz örer gibi topluyoruz. 

Arka yüzden bütün ilmekleri ters örüyoruz. Ön yüzden bütün ilmekleri düz örüp arkadan ters örerek 3 sıra boşluk veriyoruz. Sonra ön yüzde modeli aynı şekilde tekrarlıyoruz.