Örgülerde Kullanılan Modeli Lastik Olarak Kullanabilirsiniz

Spread the love

Örgü örenlerin zorlandığı konulardan bir tanesi lastik seçimidir. Bugün paylaştığım model aynı zamanda lastik kullanımına uygundur. Havalı ve değişik tarzda örgüler için kullanabileceğiniz bir model.

Model sadece arka tarafta kuruluyor. Ön tarafta ise ilmekler olduğu gibi örülüyor. Önce ilk sırayı ön tarafta iki ilmek ters 4 ilmek düz şeklinde örün. Modelin arka tarafına geçince ilk iki ilmeği düz olarak örün. 

4 tane olan ters ilmeğe gelince önce ilk iki ilmeği birlikte kesme işlemi yapar gibi birlikte kesin. Kesilen ilmekleri şişten çıkartmayın. İpi bir kez şişe dolayıp bu iki ilmeği yanındaki ilmekle beraber üç ilmek olarak ters örün. Sonra bu üç ilmeği yanındaki ilmekle beraber 4 ilmek olarak ters örün. 

Herhangi bir ilmek artışı olmadan 4 tane olan ters ilmeği yeniden oluşturduğumuz 4 ilmekle yer değiştirmiş olacağız. Arada 2 ilmek düz örüp sonraki 2 ilmeği ters örerek kesin.

İpi şişe dolayıp 2 ilmeğe yanındaki bir ilmeği ilave ederek birlikte ters örün. 3 tane olan ilmeğe yanındaki bir ilmeği de ilave ederek toplamda 4 ilmek olarak ters örün. Bu şekilde arka taraftan sırayı tamamlayın. Ön tarafa geçince iki ilmek ters örüp 4 ilmek düz örün. 2 ters 4 düz şeklinde ön tarafta sürekli aynı işlem tekrarlanacak.