Örgülerde Kullanmak İsteyeceğiniz Lale Bahçesi Modeli

Sizler için en yeni ve en güzel modelleri araştırıp anlatmaya devam ediyorum. Anlatacağım model aslında düz örgünün aralarında kullanılmıştı. Ben bu modeli kendimce yeniden ayarladım.

Önce 3 ve katlarını ayarlayıp iki ilmek ilave edin. Kenar ilmeğini örmeden alın. İpi arka tarafa alıp bir ilmek örmeden atlatın. Sonraki iki ilmeği ters örün. İpi arkaya alıp bir ilmeği örmeden atlatın. İki ilmeği ters örerek sırayı tamamlayın. 

Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp iki ilmeği düz örün. Ön tarafta örmeden atlanan ilmeği ipi ön tarafa alarak tekrar örmeden atlatın. İki ilmek düz örüp bir ilmeği örmeden atlatarak sırayı tamamlayın. 

Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp örmeden atlanan ilmeği örmeden atlayın. Sonraki iki ilmeği ters örüp örmeden atlanan ilmeği ön taraftan örgünün sonuna geçirip düz olarak örün.  

Daha önce örmeden atladığımız ilmeği örmeden atlayın ve iki ilmek ters örüp atladığımız ilmeği örgünün ön tarafından örülen ilmeklerin arkasına geçirip düz olarak örün. Böylece modeli bitirmiş olacağız. 

Arka tarafta bütün ilmekleri ters örüp ön yüze geçince modeli tekrarlayın. Dilerseniz modelin arasında 3 sıra düz örgü yaparak boşluk verin. Sonra modeli tekrarlayın. Bu şekilde model daha farklı bir görünümde olacaktır. 

Bu tür örgülerde benim yaptığım anlatımları siz kendiniz tekrar uyarlayıp değiştirebilirsiniz. Önemli olan modelin nasıl yapıldığını anlayıp ona göre değişiklik yapabilmektir.