Örgülere Lastik Yerine Fitilli Başlangıç Tekniği

Sevgili hanımlar fitilli örgüye başlangıç tekniğini kullanarak değişik bir tarza imzanızı atabilirsiniz. Bu başlangıç tekniğini özellikle düz örgülere kullanmanızı öneririm. Bu örgü başlangıcı 4 ilmekle yapılıyor.

Bu tekniği örüp bitirdiğiniz ve kıvrılma yapan örgülerin lastik kısımlarına veya battaniye kenarı gibi yerlere kullanabilirsiniz. Örgüye başlarken önce 4 ilmek şişe takın. Bu 4 ilmeği örmeden diğer şişe aktarın.

İlmekleri aktarınca şişin başında kalan ilmeği önce tersten girip düz örün sonra aynı ilmeği arka tarafından girip düz olarak örün. Bu ilmek iki defa örülmüş olacak. Burada artan ilmekleri örgünün devamı için kullanacağız. 

Sonra kalan 3 ilmeği düz olarak örün. Sonra tekrar ilmekleri örmeden tekrar diğer şişe aktarın. Son artırdığımız ilmeği örmeden başlangıçtaki 4 ilmeğin başındaki ilmeği önce tersten girerek düz örün.

Sonra arkadan girerek düz örün. Bu şekilde hem ilmeğin kendini hemde artan ilmeği elde etmiş olacağız. Sonrasında kalan 3 ilmeği de düz olarak örün. Her defasında örgüyü çevirmeden ilmekleri diğer şişe aktarıp tekrar örgünün başına geçin.

Örgünün başındaki ilk ilmeği önce tersten girip örün sonra arka taraftan girip düz örün. Bu örgüde artan ilmekleri örmeden devam edeceğiz. İstenilen sayıya gelinceye kadar bu şekilde devam edin.

İstenilen sayıya gelince örgüyü çevirin. İlk ilmeği ters örün. Sonraki ilmeği de ters örün. İlk ilmeği sonraki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Sonraki ilmeği de ters örüp ilk ilmeği üzerinden atlatın. 3 ilmek kesin. Lastik oluşturduğumuz 4 ilmeğin 3 tanesini kesin. Son ilmeği artırdığımız ilmeklerin içine katın.