Örgüye Başlarken Değişik Şekilde İlmek Atın

Spread the love

Sevgili hanımlar genelde örgüye başlarken sürekli aynı tekniği kullanarak ilmek atarız. Sonrasında lastik veya haroşa örerek devam ederiz. İlmekleri ufak bir farklılıkla şişe atarak değişik bir görünüm elde etmeye ne dersiniz?

Bu başlangıç tekniği ile sadece örgüye başlarken yapılan ilmek atma şeklini değiştirmiş oluyoruz. Bundan sonrasında haroşa veya lastik şeklinde devam etmelisiniz. Ben başlangıç modelinin görünmesi için devamını düz örgü ile ördüm. Ama düz örgü ilerlediği zaman kıvrılıyor.

Bu yüzden düz örgü ile devam etmenizi tavsiye etmem. Öncelikle ilmek atmak için bir miktar ip ayırın. Sonra ip yumağından gelen ipi parmağınıza dolayın. Ayırdığınız ipin olduğu kısmı baş parmağınıza çapraz bir ilmek olacak şekilde dolayın.

Bu çapraz ilmeğin içinden girip diğer parmağınızda olan ipi ilmeğin içinden geçirerek bir ilmek elde edin. İlk ilmeğin elde edilmesi çok önemli değil. Siz kendi tekniğinizi kullanarak ilk ilmeği şişe takabilirsiniz.

Sonra baş parmağa aynı şekilde bir ilmek dolayın. Şişi baş parmağa dolanan ilmeğin altından geçirip diğer parmağımızdaki ipi alarak geçirin. Bir ilmek elde etmiş olacaksınız.

Sonra baş parmakta bulunan ilmeği şişe takıp sıkıştırın. Sürekli ipi baş parmağa dolayın. Bir defa baş parmağa dolanan ilmeğin altından geçip bir ilmek çıkartın. İkinci defasında baş parmakta takılı olan ilmeği şişe geçirerek sıkıştırın. İstediğiniz sayıda ilmeğe ulaşınca örgüyü çevirip örmeye başlayın.