Örgüye Değişik Şekilde Başlama

Sizlere kız çocuk örgülerinde ve bayan örgülerinde örgüye farklı bir başlangıç modelini göstereceğim. Bu değişik başlangıç ile başladığınız örgüyü sonrasında düz örerek daha dikkat çekici bir model elde edebilirsiniz.

Düz öreceğiniz örgülerin dışında model kullanacağınız örgülerin başlangıcın dada kullanabilirsiniz. 8 ilmek ve katlarını hesaplayıp bir ilmek ilave edin. İlk olarak örgüye başlarken çift şişe veya bir numara kalın şişe ilmekleri takın. Böylece örgünün başlangıcının büzülmesini engellemiş olacaksınız.

Önce kenar ilmeğini alıp 7 ilmeği düz örün. İpi arka tarafa geçirerek bir ilmek örmeden atlatın. Sonra tekrar 7 ilmeği düz örüp sekizinci ilmeği örmeden atlatıyoruz. Bu şekilde sırayı tamamlıyoruz.

Arka yüze geçince tekrar kenar ilmeğini alıp 7 ilmeği düz örün ve ipi ön tarafa alarak sekizinci ilmeği örmeden tekrar atlatıp örmeye devam ediyoruz. Sonra tekrar ön yüze geçip kenar ilmeğini alıp sonraki 7 ilmeği çift dolayarak düz örün. İpi arkaya alıp sekizinci ilmeği örmeden atlatın.

Burada çift dolamanın amacı ilmeklerin boyunu uzatmaktır. Arka sıraya geçince bu defa kenar ilmeğini örüp örgüyü çevirin ve bu ilmeğin içinden yeni bir ilmek çıkartın. Bu yeni ilmeğin içinden tekrar bir ilmek çıkartın. Bu şekilde son ilmeğin içinden yeni bir ilmek çıkartın. 

3 tane yeni ilmek çıkartınca örgüyü tekrar ters çevirin. Çift dolanan ilmekleri serbest bırakıp ters örerek toplayın ve ilmeği sıkıştırın. Örgüyü çevirip tekrar 3 tane ilmek çıkartıp örgüyü çevirin. Arada örmeden atlanan ilmeği ters örüp örgüyü çevirin. Tekrar 3 tane yeni ilmek çıkartın. 

7 ilmeği kesince geriye bir ilmek kalıyor. Aralarda örmeden atlanan ilmekle beraber iki ilmek oluyor. Örgünün toplanan ilmeklerinin hem başında hemde sonunda yapılan artırmalar ile birlikte eski sayısına getirmiş oluyoruz.