Örümcekli Yapılan Sıralı Tığ Oya İle İp Koparmaya Son!

Yazmayı tek renk olarak kullandığım için rengini biraz canlandırmak istedim. Canlı renkler kullanmayı çok seviyorum. Video çekimlerinde çok canlı renkler parlama yaptığı için bununda bir ölçüsü olmak zorunda.

Kullandığım yazma pastel tonda pembe renkli olduğu için buna uygun bir yeşil renk seçtim ve tığ battısını 2 zincir çekerek bu renk ile yaptım. Tam tersini yapıp alt zemin kısmını ve üzerinin çimenini yazma ile aynı renk yapıp üzerine yeşil renk ile pipirik yapmayı düşünebilirsiniz.

Tığ oyanın yapımına bir zincir çekip yazmanın bir kenarına ipi sabitleyin. Sonra bir zincir çekip zinciri biraz sıkıştırın ve ilmeği uzatıp örün. Ördüğünüz ilmeğin içine batıp bir ilmek çıkartın ve oluşan iki ilmeği birlikte toplayın.

Sonra hemen bir sonraki tığ battısına girip sıkı iğne örer gibi bağlayın. Bir zincir çekip ilmeği tekrar uzatarak örün. Uzattığınız ilmekleri hep aynı boyda olmasına dikkat edin. Tekli  örümcek yapın ve hemen yandaki zincire batıp kapatın.

Örümcek yapılan bu bölümü yeşil iple örmeye devam ettim. Sonra yazmayı elinize alıp örümceklerin ön tarafında görünen ipini tığ yardımı ile çekerek uzatın. Bu şekilde bütün örümceklerin ilmeklerini uzatın. Üzerinin renkli bölümüne geçince yazma ile aynı renkte ip kullandım.

İpi ilk ilmeğe sabitleyip 5 zincir çekin. Zincirin dibinin arkasına batıp pipirik oluşturun. İlmeğin içine batarak pipiriği kapatırsanız örgü esner. Bir zincir çekip uzattığımız ilmeğin içine girin ve aynı zamanda yanındaki ilmeğe de birlikte girerek bir ilmek çıkartıp örün. Tekrar 5 zincir çekip zincirin başlangıç noktasının arkasına batın ve kapatın.