Pembe ve Gri ile Zikzak Örgü Modeli

İki yada daha fazla renk ile yapılan zikzaklı bir örgü modeli yapmaya ne dersiniz? Model biraz karışık gibi gelebilir ama ben püf noktalarını vererek sizler için kolay hale getirmeye çalışacağım.

Tekli ilmeklerle yapılan bu model için önce bir sıra bütün ilmekleri düz örün. Sonra arka yüzde bütün ilmekleri ters örün. Ön yüze geçince rengi değiştiriyoruz. Kenar ilmeğini örüp bir ilmek örmeden atlatın ve sonraki ilmeği düz olarak örün.

Ön yüzde bir ilmek düz örüp ikinci ilmeği örmeden atlatarak devam ediyoruz.  Arka tarafa geçince aynı ilmekleri bu defa ters örerken ipi ön tarafa alıp bir ilmek örmeden atlatıyoruz.

Hem ön sırada hemde arka sırada aynı ilmekleri örüp aynı ilmekleri örmeden atlatacağız. Ön yüzde ilmekler düz örülürken arka yüzde ise ters olarak öreceğiz. 

Örmeden atladığımız ilmekler ön yüzde ip arkaya alınarak atlanırken arka yüzde ise ip ön tarafa alınarak atlanacak. Ön yüze geçince bu defa örmediğimiz ilmekleri düz örüp diğer örülen ilmeği ise örmeden atlatacağız. Arka yüzde aynı ilmekleri bu defa ters örüp diğer ilmeği örmeden atlatacağız.

Tekrar ön yüze geçince bu defa renk değiştirip uzun görünen ilmekleri örüp kısa görünen ilmekleri ise düz olarak öreceğiz. Aynı ilk renkte olduğu gibi aynı şekilde örüp 4 sırayı tamamlayacağız.

Pembe ve gri renklerini kullanarak yaptığım bu modelin değişik renklerle yapılmış resimlerini de ekliyorum. Bu modeli aynı rengin tonları arasında veya zıt renklerin uyumu ile yapabilirsiniz.