Pembe ve Mor Renginin Dans Ettiği Örgü Modeli

Yeni model anlatımı için mor ve pembe renginin zıt uyumunu kullandım. Bu iki renkli model aynı zamanda bir ters bir düz olarak yapıldığı için lastik yerine de kullanılabilir.

Ben pembe rengi ana renk olarak seçtim. Mor rengi ise ara renk olarak kullandım. Siz kullanacağınız yere ve cinsiyete göre renk seçimini kendiniz ayarlamalısınız. Önce ana renge karar verip bu renk ile ilmekleri şişe takıp hazırlayın.

İlk sırayı bir ters bir düz olarak örüp ikinci sıraya geçince ilmekleri olduğu gibi aynen öreceğiz. Tekrar ön tarafa geçince bu defa ipi değiştireceğiz. Kenar ilmeğini diğer renkli ip ile örüp düz ilmekleri ipi arkaya alarak örmeden atlatın. Sonraki ilmeği ters olarak örün.

Bu sırada düz ilmekleri örmeden atlatırken ters ilmekleri mor renk ile örerek devam edeceğiz. Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp bir önceki sırada ördüğümüz ilmeği düz örün. İpi ön tarafa alıp sonraki ilmeği örmeden atlatın.

Böylece mor renk ile iki sıra örmüş olacağız. Tekrar ön tarafa geçince bu defa tekrar pembe renge geçeceğiz. Pembe renkte olan düz ilmekleri düz olarak örüp ipi arkaya alın ve ters olan ilmeği örmeden atlatın. 

Arka tarafa geçince mor olan ilmekleri örmeden atlatırken ters olan ilmekleri düze çevirerek örün. Bundan sonra örgünün ilk başlangıcında yapılan işlemleri tekrarlayın.