Piko Görünümlü Değişik Örgü Kapama Teknikleri

Piko görünümlü değişik örgü kapama tekniklerini birlikte göreceğiz. Bu teknik ile daha önce uyku tulumunun bitişini kapattım. Lastik kısmını en son olarak ördüğünüz örgülerde bitişi bu şekilde yaparak değişik bir görünüm elde ederek farklı bir tarz yapabilirsiniz. 

Zarif bir görünüm elde etmek isteyenler örgüyü kapatmaya başlarken ilk ilmeği bir defa düz örüp şişe geri takın. Bir kez daha düz örün. Bu ilmeğin devamındaki ilk ilmeği diğer şişe takıp bir kez düz örün. Sonra önündeki ilmeği üzerinden geçirip kesme işlemini yapın. 

Devamındaki ilmeği düz örüp önündeki ilmeği üzerinden atlatıp kesin. Tekrar bir ilmek örüp önündeki ilmeği üzerinden atlatın. Sonra son ilmeği bir kez düz örün. Şişe geri takıp bir kez daha düz örün.

İlmeği tabanından diğer şişe takıp yeni bir ilmek çıkartın. Bu ilmeği düz örüp önündeki kalan ilmeği üzerinden atlatıp kesin. Devamındaki iki ilmeği daha düz örüp aynı şekilde kesmeye devam edin. 

Diğer kesme işleminde ise önce şişe iki ilmek takıp bu iki ilmeği düz örün. Sonra ilk ilmeği ikinci ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Sonra ikinci ilmeği düz örüp önde kalan ilmeği ördüğünüz ilmeğin üzerinden atlatın. Sonraki ilmeği düz örüp önde kalan ilmeği atlatarak iki ilmek daha kesin. 

Kemse işlemini yaparken aradaki ilmek sayısını kendi istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Piko görünümünü ister daha sık ister daha seyrek yapabilirsiniz. Bu kullanacağınız yere ve duruma göre değişir.