Rengarenk Örgüler Yapabileceğiniz Model

Rengarenk örgüler yapmanın yolu çok kolay..Anlatacağım modeli kullanarak renkli örgüler yapabilir evde kalan ipleri değerlendirebilirsiniz. Eğer modelin biraz daha ağır olmasını istiyorsanız sadece iki renk kullanabilirsiniz.

4 ilmek ve katlarını ayarlayıp 3 ilmek ilave ederek örgüye başlayın. Önce bütün ilmekleri ön yüzde düz olarak örün. Arka tarafa geçince bütün ilmekleri ters olarak örün.

Örgünün üçüncü sırasında ön yüzde bütün ilmekleri terse çevirip örün. Örgünnü arka tarafında bu defa ilmeklerin hepsini tekrar terse çevirerek örün. Böylece ilk rengimizle işimiz bitecek. Ön tarafta ipi değiştirip örmeye başlayın. İlk üç ilmeği düz örüp ip arkadayken bir ilmek örmeden atlatın.

Sonra tekrar 3 ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlayarak devam edin. Örgünün arka tarafında üç ilmek ters örüp bir ilmek örmeden atlayın. 3 ilmek ters örüp bir ilmek örmeden atlayarak devam edin. 

Ön tarafa geçince bütün ilmekleri atlamadan ters olarak örün. Arka tarafa geçince tekrar ilmekleri terse çevirip sırayı tamamlayın. Her renk ile 4 sıra örüyoruz sonra renk değiştiriyoruz. Önce öreceğiniz ipleri yan yana koyarak renk uyumuna bakın. İster açık renkten koyu renge doğru gidin ister zıt renkleri kullanın. 

Her türlü bebek örgüsünde kullanılabilir. Battaniye ve hırka yelek gibi örgülerde mutlaka denemelisiniz. Kullandığınız ip kalınlıklarının aynı olmasına özen gösterin.