Renk Cümbüşü Yazmalar İçin Sade Tığ Oya Modeli

Yazının adından da anlaşılacağı gibi çok renkli bir yazmaya nasıl sade bir oya yapılacağını göstereceğim. İçinde çok sayıda renk bulunduğu için yazmanın ana rengi ile mor rengini kullandım.

Sade görünmesi için yazmanın ana rengi olan krem rengini tığ battısında kullandım. Aynı iple ilk sırayı örmeye devam ettim. Bir zincir çekip ilmeği uzatın ve ilmeğin içinden yeni bir ilmek çıkartıp bu iki ilmeği birlikte örün. Aynı şekilde bir tane daha örümcek yapın. Elde ettiğimiz çiftli örümceği beşinci zincire batın. Tekrar çiftli örümcek yapıp beşinci zincire batarak devam edin.

İlk sırayı bu şekilde tamamladıktan sonra ikinci sırada renk değiştiriyoruz. Örümceğin içine batıp buraya sıkı iğne doldurun. 3 zincir çekip yanındaki örümceğin içine batın ve buraya da sıkı iğne doldurun. 

Çiftli örümceklerin iki katına girip sıkı iğne doldurarak ikinci sırayı da tamamlayın. Tekrar yazma ile aynı renge geçip 2 zincir çekerek oluşturduğumuz deliğe batın. Buraya 4 zincir çekip aynı yere batarak tırabzan yapın. Aralara birer zincir çekerek aynı yere 9 tane tırabzan yapın.

Hiç ara vermeden diğer deliğe atlayıp aynı şekilde 9 tane tırabzan yapın. Dördüncü ve son sıraya geçtiğimiz zaman renkli ipe geri geçeceğiz. İlk tırabzanın tepesine batın ve 5 zincir çekip yan deliğe batın. 5 zincir çekip bir sonraki deliğe batın.

Bu şekilde 5 zincir çekip her deliğe batarak pipirik oluşturun. 4 sıradan oluşan oya modeli ip koparmadan yapıldığı için örmesi kolay olacaktır.