Renklerine Hayran Kalacağınız Tığ Oya Modeli

Çiçekli oyalar hem kullanışlı oluyor hemde gösterişli oluyor. Bugün de oya modeli yapımının detaylarını sizlerle paylaşacağım.

Oyamız çok güzel ve trabzan örümcek sık iğne ve zincirden oluşuyor. İşleme tekniği kolay olmasına rağmen görünüm olarak harika.

Hem basit hem gösterişli oya olsun diyorsanız bu oya tarifini denemelisiniz.

Yapımı için gerekli malzemeler;

-Yazma (yemeni)

-Tığ (20-21-22)elinize hangi numara uygun düşüyorsa

-Oya ipi

Modelimizin yapımı için yemininize uygun renklerde 3 renk ip yeterli oluyor fakat her çiçeği evde yarım kalan oya iplerimizle farklı renkler yapıp daha da şık bir hale getirebilirsiniz oyamızı.

Tığ battımızı yaptıktan sonra alt çimeni için yeşil olarak tığ battısını yapmanızı öneririm.

Bir adet örümcek yapıp 2 tane tığ battısı atlayıp üçüncü tığ battının sık iğnesine 1 kere doladığımız ipi üç seferde trabzanla çıkıyoruz.

Devamında iki tane 3lü trabzanı tığ battının zincirinin içine yapıp dördüncü trabzanı gene sık iğneye yapıyoruz.

İki adet trabzan gene zincirin içine son trabzanıda gene tığ battısının sık iğnesine yapıp toplamda 7 tane 3 lü trabzan elde etmiş oluyoruz.

10 tane zincir çekip örneğin arkasını çevirerek ilk yaptığımız trabzana sabitliyoruz.

Örneğin düzünü çevirip 2 zincirle yukarı çıkıp 10 zincirin içine tığımıza 1 sefer dolayarak gene trabzan yapıyoruz 3 adet trabzandan sonra 4. Ye sık iğne işlemi yapıyoruz.

Bu şekilde 1 tane yaprak yapmış olduk.

10 zincirin içine tekrardan trabzanlar yapıp çimeni bitiriyoruz.

Ve artık çiçek yapımına geçebiliriz.

İstediğiniz renk ile ipimizi bir ve ikinci trabzanın arasına sabitleyerek 3 tane örümcek üst üste yapıyoruz ve trabzanın sonuna sabitliyoruz.

Oluşturduğumuz örümceğin içlerine trabzan yaparak oyamızın çiçeklerini yapıyoruz.

Dilerseniz oya sandığım kanalının hazırlamış olduğu videolu anlatımdan destek alarak oyayı örebilirsiniz.

Videolu anlatımı da ekliyorum yazıma.

İyi seyirler…