Renkli İplerle Çiçek Bahçesi Gibi Örgü Modeli

Kız bebek örgülerinde beğenerek kullanacağınız çiçek bahçesi gibi bir örgü modeli oldu. Çiçek desenli olduğu için pembe veya kırmızı gibi renkler seçebilirsiniz. Yaprak bölümünde mutlaka yeşil renk kullanmalısınız.

Önce beyaz ip ile bir kaç sıra örün. Ön yüze geçince kenar ilmeğini örmeden alıp sonraki ilmeği yeşil ip ile düz olarak örün. İpi bir kez dolayıp aynı ilmeği bir kez daha düz örün. Bir ilmeği üç ilmek yapmış olacağız. Sonraki 3 ilmeği beyaz iple düz örüp sonraki ilmeği yeşil iple üç tane örün. 

Arka tarafta üç taneye çıkardığımız yeşil ilmeklerin ilkini ve sonuncusunu yanındaki ilmeklerle keserek ters örün. Ön yüze geçince yeşil ilmeklerin üzerine gelen 3 ilmeği pembe iple düz örüp sonraki ilmeği örmeden atlatın. Arka yüzde aynı şekilde ilmekleri bu defa ters örüp aradaki ilmeği örmeden atlatın. İlk modeli bitirmiş olacağız. 

İkinci modeli kurarken başlangıçtaki 2 ilmeği beyaz iple örüp sonraki ilmeği üç tane olarak artırın ve yeşil iple örün. İki çiçeğin arasındaki atladığımız beyaz ilmeğe yeni modeli kurup kaydırmış olacağız. Kullanacağınız renklerin canlı olmasına dikkat edin. Böylece cıvıl cıvıl bir model olacaktır.

Kız bebekler için yapacağınız elbise yelek ve hırka gibi örgülere çok yakışacağını düşünüyorum. Model belki biraz karışık gibi gelebilir. Ama sadece iki sırası bu şekilde sizi zorlayabilir. Çiçek bölümü için yapılan iki sıra çok kolay oluyor.