Renkli Örgülerde Yeni Favori Benekli Örgü Modeli

Paylaştığım anda rekor kıran benekli örgü modelini hemen sizler lede paylaşmak istedim. Hoş ve değişik bir model oldu. Renkli örgü yapmak isteyenler için güzel bir seçenek olacaktır. Hem bebeklere hemde erkeklere kullanabilirsiniz. Ben modeli iki renkli olarak çalıştım ama isterseniz her sırasına ayrı bir renk kullanıp evde kalan ipleri değerlendirebilirsiniz.

Minik tomurcukları olan bu model yetişkin erkekler içinde kullanılabilir. Renkli yapılan bölüm boncuk gibi görünmektedir. Modeli yapmak için 4 ilmek ve katlarına ihtiyacınız olacak. Ana rengi kullanacağınız iple örgüye başlayın.

İlk olarak ön taraftan bütün ilmekleri ters örün. Arka tarafa geçince tekrar ilmekleri terse çevirin. İki sıra ilmekleri ters ördükten sonra ön tarafa geçince renk değiştirin. İlk 3 ilmeği örmeden diğer şişe aktarın. Dördüncü ilmeğin arasından renkli ip ile yeni bir ilmek çıkartın.

Sonra ilmeğin kendini düz örüp şişe bir ilmek dolayıp ilmeği tekrar düz örün. Böylece 4 ilmek elde etmiş olacağız. Sonra ipi arka tarafa geçirerek 3 ilmek örmeden atlatın. Dördüncü ilmeğin arasındaki boşluğa girip bir ilmek çıkartın.

Sonra ilmeği düz örüp ipi şişe dolayın ve ilmeği bir daha düz örün. Örgüyü tamamlayınca arka tarafa geçin. İlk 3 ilmeği örmeden atlatıp ipi arkaya alın. Yeniden çıkartılan 4 ilmeği düz örerek kesin. İpi ön tarafa alın ve 3 ilmeği örmeden atlatın.

Sonradan artırılan ilmekleri düz örerek kesin. Örgünün ön tarafına geçince tekrar renk değiştirin. 3 tane olan ilmeklerin ortasındaki ilmeği bir alt sırasına batarak düz örün.

Sonraki ilmekleri bir ters bir düz şeklinde örmeye devam edin. Arka taraftan ilmekleri aynen örüp modeli tamamlayın.