Renkli Tığ Örgünün Ne Kadar Kolay Örüldüğüne Şaşıracaksınız

İlk bakışta karmaşık ve zor görünen rengarenk tığ örgünün ne kadar kolay yapıldığına şaşıracaksınız. Son yıllarda bu tür örgüler çok talep görüyor. Evinizin her yerine bu model ile örgüler yaparak tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Bebek battaniyesi, yatak örtüsü ve kırlent gibi birçok yerde kullanıma uygundur. Dalgalı bir görünüme sahip olduğu için ilk bakışta çok karışık bir model gibi görünebilir. Ama yapılışını görünce ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

İlk olarak kullanacağınız yerin ölçüsüne uygun uzunlukta zincir çekin. Ben modeli zincir üzerine ördüm. Sonra aynı yere batarak 3 adet ikili tırabzan yapın. Bir zincir çekip dört zincir ileriye batıp tekrar aynı yere 3 tane tırabzan yapın.

Örgüyü çevirince 4 zincir çekip iki tırabzanın arasındaki boşluğa batıp bir tırabzan yapın. İkinci tırabzanı alttaki zincirin ortasına batarak yapın. Üçüncü tırabzanı tekrar üste batarak ilk tırabzanın yanına yapın.

Her rengi iki sıra ördüm. İki sırayı tamamlayınca renk değiştirdim. Her defasına ilk tırabzanı önceki tırabzanların arasına batıp yapın. İkinci tırabzanı iki alt sıraya batarak yapın. Üçüncü tırabzanı ilk tırabzanın olduğu yere yapın.

Bu modelde ön taraf ve arka tarafa aynı görünümde olduğu için istediğiniz tarafı kullanabilirsiniz. Bu model tek renk ile bu kadar hoş ve ilgi çekici görünmeyecektir.