Renkli Tomurcuklar Bebek Örgüsü Modeli

Daha önce bebek örgülerinde kullandığım rengarenk tomurcuklu örgü modelini nasıl yaptığımı anlatacağım. Beyaz rengin üzerine renkli iplerle tomurcuklar yaptım. Parçalı veya robalı hiç fark etmeden her türlü bebek örgüsüne çok yakışıyor.

Modeli 6 ilmek ve katları ile yaptım. Bir ilmek tomurcuk için kullandım. İki modelin arasında 5 ilmek kullandım. İki modelin arasındaki ilmekleri 7 veya 9 olarak koyabilirsiniz. Ördüğüm küçük parça için 33 ilmek kullandım.

İlk olarak 4 veya 5 sıra haroşa ördüm. Sonra ön yüzde düz arka yüzde ters olarak ördüm. Sonra iki ilmek beyaz renk ile düz ördüm. Sonra renkli ip ile sonraki ilmeğin içine batıp bir ilmek çıkartın. Bunu tığ ile yapın.

Sonra bir ilmek dolayıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. Bir ilmek dolayıp bir ilmek daha çıkartın. 7 ilmek oluncaya kadar devam edin. Sonra bütün ilmekleri bir defada toplayıp bir ilmek çekin.

Sonra ilmeği şişe geri takın. Beyaz ipe geçip iki ilmeği birlikte düz örerek kesin. Böylece ilmek artışı olmayacaktır. Arada 5 tane ilmeği düz örüp altıncı ilmeğe modele tekrarlayın. Tomurcukları tığ ile yapıyoruz.

Renkli ipi ilmeğin içinden çıkartıp uzatın ve ipi dolayın. Aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. İlmekleri 7 taneye tamamlayınca hepsini bir kerede toplayıp bir zincir çekin. Sonra ilmeği şişe takıp yanındaki ilmekle kesin.

Arka tarafa geçince ilmekleri ters örün. Ön tarafta düz örüp arka tarafta tekrar ters örün. Ön tarafa geçince modeli aralara kaydırarak devam edin.