Çocuk Örgüleri,  Erkek Örgüleri,  Örgü,  Örgü Videoları

Renkli Yapabileceğiniz Kolay Örgü Modeli

Spread the love

Genellikle kalan ipleri değerlendirmek için böyle kolay modeller tercih edilir. Bebek örgülerinde ve erkek örgülerinde kullanmak için model arayanlar için doğru bir seçim olacaktır.

Her renk için 2 sıra devam edilmektedir. İlk olarak beyaz renk ile bütün ilmekleri ön yüzde düz olarak örüyoruz. Arka tarafa geçince bu defa ilk kenar ilmeğini alıp ipi arkaya alarak üç ilmeği örmeden diğer şişe aktarın. Sonraki üç ilmeği ters olarak örüp ipi arkaya alın ve üç tane ilmeği örmeden atlatın.

Ön yüze geçince diğer renge geçin. Bütün ilmekleri ön yüzde düz olarak örün. Arka yüze geçince ilk baştaki 4 ilmeği ters örüp ipi arkaya alın ve üç ilmeği örmeden diğer şişe aktarın. 3 ilmek ters örüp ipi arkaya alın ve üç ilmeği ters örün. Bu şekilde sırayı tamamlayınca diğer ipe geçin.

Bu defa ilk iki ilmeği düz örün örmeden atladığımız ipi şişe takıp ilmekle birlikte düz olarak örün. Aradaki 5 ilmeği düz örüp tekrar alt sırada kalan ipi şişe alıp ilmekle birlikte kesin.

Her defasında arka tarafa geçince üç ilmek ters örülüp 3 ilmek örmeden atlanacak. Ön yüzde ilmekleri toplarken ördüğümüz rengin bir alt sırasındaki atladığımız ip ile birlikte örülecek.

Petek örgü gibi bir görünümü olan model kalın ip ve kalın şiş ile daha belirgin olmaktadır. Erkek çocuk örgülerinde nasıl model kullanayım diye hanımlar çok düşünür.