Çocuk Örgüleri,  Erkek Örgüleri,  Örgü,  Örgü Videoları

Saç Örgüsüne Benzeyen İki Renkli Örgü Modeli

Saç örgüsüne benzeyen iki renkli model nasıl oluyormuş diye merak edenler yazıyı sonuna kadar okusunlar. İki renkli örgüler genelde eğlenceli olurlar. Bu model biraz ağır bir görünüme sahip olduğu için erkek örgülerine çok yakışacak diye düşünüyorum. Ben model belli olsun diye koyu bir mavi renk seçtim. Bu model daha pastel tonlarla yapılınca erkek örgülerinde çok şık duracaktır.

Özellikle bu modeli ön tarafına koyup arkasını tek renk yapacağınız bir kazak veya süveter çok şık olacaktır. Hem modern hemde şık kazak veya süveter yapılabileceği gibi tamamı bu model ile yapılmış erkek ceketleri de yapılabilir.

Modelin yapımı için 5 ilmek ve katlarını hazırlayın. Önce ilmekleri şişe takıp örgüye başlayın. Bir sıra ön yüzde düz arka yüzde ters olarak örün.

Her renk iki sıradan oluşmaktadır. Ön tarafta renk değiştirin. 3 ilmeği düz örüp ipi arkaya alın ve 2 ilmek örmeden atlatın. 3 ilmek düz iki ilmek örmeden atlatıp devam edin.

Arka taraftan aynı ilmekleri ters örüp iki ilmek örmeden atlatın. Tekrar ön tarafa geçince renk değiştirip modele başlıyoruz. 2 ilmek düz örün. Sonraki iki ilmeğin yerini değiştirip dışarıya aldığınız ilmeği düz örün.

İçeriye alınan ilmeği örmeden atlatın. Sonraki ilmeği örgünün dışına alın. Örgünün içine alınan ilmeği örmeden atlatıp 2 ilmek düz örün.

Aynı şekilde modeli tekrarlayacağız. Örmeden atladığımız iki ilmeği dışarıya doğru yer değiştirip düz örerken örgünü içine aldığımız iki ilmeği örmeden atlatacağız.

Her defasında ipi değiştirip ortadaki ilmekleri dışa alıp düz örün. Dışarıdan içeriye alınan ilmekleri örmeden atlatın. Örgünün arka tarafında örmeden atlanan ilmekler örmeden atlanacak.