Saçaklı Örgü Başlangıcı İle Farklı Tarzlara İmzanızı Atın

Farklı tarzlar arayışındaysanız saçaklı örgü başlangıcı tamda size göre bir model olabilir. Özellikle düz yapmayı düşündüğünüz örgülerde lastik ile başlamak yerine saçaklı örgü başlangıcı tekniği ile başlayabilirsiniz. Erkek kız demeden her türlü bebek örgüsünde bu başlangıcı kullanabilirsiniz. Bu başlangıç için tekli sayıları tercih etmenizi öneririm.

Örgünün ilk sırasında ilmeklerin tamamını düz olarak örün. Örgüyü çevirince kenar ilmeğini alıp sonraki ilmeğin içine ön taraftan girin. Sonra şiş ilmeğin içindeyken parmağınızı şişin üzerine koyup ipi alt taraftan şiş ve parmak üzerine üç kez dolayın.

Dördüncü kez ipi alt taraftan dolayıp şişin arkasına geçirin. Sonra parmağınıza doladığınız ilmekleri çıkartın. Bütün ilmekleri içine girdiğiniz ilmeğin içinden çıkartıp sıkıştırın. Sonraki ilmeği düz örün. Tekrar ilmeğin içine girip parmağınızı şişe koyun. Şiş ve parmağın üzerinde ipi 3 defa dolayın. Sonra ipi şişin arkasına geçirip parmağınızdan çıkartın.

İlmeklerin hepsini örerek sıkıştırın. Bu şekilde bir ilmek düz örüp sonraki ilmeklere saçak modelini uygulayarak devam edin. Saçakların uzun olmasını isterseniz şişin üzerine tek parmak yerine iki veya üç parmak koyarak ipi dolayın. Böylece daha uzun saçaklar elde edebilirsiniz.

Örgüyü çevirince bütün ilmekleri ön taraftan girerek düz örün. Saçakların olduğu ilmekleri dikkatlice örüp saçakları aşağıya doğru çekerek uzatın. Bu sırada ilmekleri düzelterek örmeye özen gösterin. Böylece 3 sıra ilmekleri haroşa olarak örmüş oluyoruz. Bu yüzden lastiğe gerek kalmıyor.

Etek ucu ve kol ağzı gibi yerlere bu modeli kullanarak şık örgüler yapabilirsiniz. Cep süslemek için yada farklı süslemeler için bu modeli kullanabilirsiniz. Mesela düz örmek istediğiniz bir yeleğin etek ucuna bu modeli koyarak güzel bir yelek elde edebilirsiniz.