Sade Model Sevenler İçin Özel Hazırlanmış Örgü Modeli

Spread the love

Sade model sevenler için özel bir örgü modeli hazırladım. Modelin iki sırası tek sıra yerine geçtiği için aralarda düz örgü ile boşluk verdim. Ara boşluğu vermeden tamamını model ile yapabilirsiniz.

Modeli istediğiniz sayılarda başlayabilirsiniz. Modelin yapımına önce arka taraftan başlayarak bir sıra bütün ilmekleri ters olarak örün. Ön tarafa geçince bütün ilmekleri düz örerek devam edin.

Modelin kurulumuna arka tarafta başlıyoruz. Kenar ilmeğini alıp ipi şişin üzerine ilmeği ters örecekmiş gibi alın. Sonra hem ipi hemde ilmeği örmeden diğer şişe atlatın. İpi her defasında şişin üzerine alıp ilmekle birlikte örmeden atlatın. 

Bütün ilmekleri örmeden üzerine ilmek dolayıp örmeden atlatın. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve sonraki ilmekleri ikişerli olarak arka taraftan girerek düz kesin. Bu modelin yapımında ilmeği örülüş şekli önemlidir. 

Mutlaka arka tarafından girerek düz kesin. Bu sırada iki katına çıkan ilmek sayısını tekrar eski haline getirmiş olacağız. Tekrar arka tarafa geçince kenar ilmeği hariç diğer ilmekleri üzerine ilmek dolayıp örmeden atlatın.

Ön tarafta tekrar eski sayısına getirmek için ilmekleri ikişerli olarak düz kesin. Bundan sonra örgünün ilk başlangıcına geri dönüp bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafta ilmekleri düz örün. Arka tarafa geçince modeli tekrarlayın.

Ben arada iki sıra düz örgü ile boşluk verdim. Bu aradaki boşluğu kendi isteğinize göre artırıp eksilte bilirsiniz.